Ви треба работа?

Заедно ќе ја избереме најдобрата за вас !

 

 

 

              

 

 

1. Потребно е да присуствувате на презентација за програмата во нашите канцеларии, во тренинг центарот на Агенција за вработување Пешиќ, улица Максим Горки 8а, 1 спрат, стан 1.  Ве молиме да ни се јавите во канцеларија или да не контактирате по емаил доколку не сте од Скопје за да закажеме термин за презентација.

 

2. Треба да  доставите CV на англиски јазик, во кое ќе го наведете вашето образование, работно искуство, професионални квалификации, вештини кои ги поседувате, познавање на странски јазици и сл. Донесете и 2 фотографии пасошки формат и 1 фотографија во деловна гардероба “full body size”. Ви препорачуваме фотографиите да ги направите во фото студио за да бидат попрофесионални.

 

3. Во нашата канцеларија ќе пополните апликација за вработување и изјава дека сте запознаени со условите и процесот за вработување.

 

4. Ќе ви направиме прелиминарно интервју на англиски јазик за да ги утврдиме вашите квалификации и ќе ве насочиме за која работна позиција и компанија сте најсоодветен апликант.

 

5. Ќе организираме обука за докфалификации според стандардите и барањата за вработување од нашите партнери. На обуката исто така ќе ве подготвиме како најдобро да се претставите на интервју со идниот работодавач и ќе ве запознаеме со начинот на живеење, обичаите на државата во која ќе работите,  и слично.

 

6. Ќе ви организираме интервју со потенцијален работодавач. Интервјуата се лични и се реализираат во Скопје или ќе ви биде закажано Skype интервју, кое ќе се реализира исто така од нашите канцеларии.

 

7.Доколку успешно го поминете интервјуто со работодавачот и сте согласни со сите услови за работа кои ви се понудени, Ќе потпишете договор за вработување со новиот работодавач кај нас во канцеларија и ќе потпишете Изјава за согласност со општите услови за посредување при вработување.

 

8. Ќе ви организираме лекарски преглед со оние испитувања кои ги бара вашиот работодавач. Повратен авионскиот билет и виза ќе ви обезбеди вашиот работодавец од Блискиот Исток. Исто така ќе добиете бесплатно здравствено осигурување, пречек на аеродром, редовно исплаќање на плата според договорот, ќе имате организиран превоз од местото на живеење до работа и назад.Поголем дел од работодавците обезбедуваат и оброци за вработените.

 

9. Ние ќе бидеме тука за вас, да ви ја дадеме целата потребна подршка,совети и помош 24/7.

 

Ќе очекуваме да ни испратите фотографии и да ги слушнеме вашите импресии од новата работа и новата средина.

 

Со среќа !

 

 

 

 

                                                     

   ОПШТИ ЧЕКОРИ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ