Оваа програма е креирана од страна на US State Department во 1960 год  за студентите од целиот свет кои сакаат да ја посетат Америка во летниот период. Не само што туристички ќе претстојуваат во САД туку ќе имаат можност и да заработат и да ги исполнат своите студентски денови со една незаборавна авантура. 

 

 

Ј1 визата им овозможува на студентите да патуваат и легално да работат во САД за време на летниот распуст  4 месеци а потоа да патуваат низ САД уште 1 месец.

 

Студентите работат во забавни и национални паркови, хотели, мотели, ресторани, продавници

 

ВРЕМЕ Е ЗА АВАНТУРА !

 

Минатата година преку 100.000 студенти од целиот свет ја посетија САД преку Work and Travel програмата.

 

Биди и ти дел од студентите кои ова лето ќе претстојуваат и работат во САД !

 

Аплицирај на време и добиј многу попусти.