top of page

ВИЕНА

 

 

Виена е уникатен град во кој може да се посетува јазичен курс по германски јазик.

Основна причина за ова е искучителната разноврсност на специјализираните курсеви кои ги нудат јазичните центри.

Програмата е во целосна согласност со барањето на кандидатите. Во утриските часови се одржуваат курсевите додека попладневните часови се исполнети со забавни и културни настани. Имате можност самите да изберете дали ќе посетувате часови по виенски валцер, да се вклучите во некоја театарска група, спорт или пак класична обиколка на градот.

Со разновидноста на можностите во Виена може да ви се чини дека посетувањето на курсот е во заден план, меѓутоа истото е на прв план затоа што во секоја прилика го користите германскиот јазик во секојдневната комуникација.

 

цена од 600 евра

 

  • Јазичен курс – 20 часа неделно (4 часа на ден во времетраење од 45 минути);

  • тестови и сертификат за завршен курс;

  • Сместување и храна според Вашиот избор;

  • Посета на споменици и музеи во градот, екскурзии до Хапделберг и Келн.

bottom of page