top of page
SELF ARRANGED PROGRAM

Со оваа понуда, студентот сам си обезбедува работна понуда и сместување во САД. Кај нас во агенција ќе треба да ги донесете потребните пополнети формулари од работодавецот за да ве процесираме.

 

Програмата вклучува:

 

-Здравствено осигурување кое покрива трошоци до 100,000 долари

 

-Специјализиран курс по англиски јазик во нашата канцеларија , кој ќе ве припреми за интервјуто со американскиот работодавец и интервјуто за виза во амбасадата на САД

 

- Брошура со сите корисни информаци за работата и корисни информации за местото каде што ке претстојувате (транспорт, банки, безбедност, сместување, исхрана, болници,тел. Броеви за итни случаи, места за забава и сл)

 

-Целосен опис на работата и подготовка на кандидатот за работата во САД

 

-Помош и подршка на апликантите 24 часа, 7 дена во неделата за време на целиот претстој во САД

 

-Подготовка на целата документација за интервјуто за Ј1 виза во амбасадата на САД

 

-Организирање на ориентациска средба и целосна подготовка за правилата на програмата пред заминување во САД, на кои апликантите задолжително мора да присуствуваат

 

Цената на програмата не вклучува:

 

-Повратна авионска карта до САД

-Трошоци за виза за САД

-SEVIS

 

 

 

bottom of page